Top
  >  LIFESTYLE   >  ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ

Αυτές τις μέρες #MenoumeSpiti και ταξιδεύουμε νοητά. Ταξιδεύουμε από τον καναπέ μας σε ό,τι μέρος βάλει ο νους μας. Παρακολουθώντας σειρές, ταινίες, διαβάζοντας travel blogs ή απλά διαβάζοντας βιβλία.

Παρακάτω έχω συγκεντρώσει και σου προτείνω 8 βιβλία, για να ταξιδέψεις από τον καναπέ του σπιτιού σου.

 

Ταξιδεύοντας: Ρουσία

Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι γνωστό ότι μέχρι τον θάνατό του δεν σταμάτησε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο και να καταγράφει τις εμπειρίες του και τα όσα έβλεπε και βίωνε είτε ως ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων ,είτε αργότερα, μέσα από βιβλία. Η σειρά ‘΄Ταξιδεύοντας’’ αποτελείται συνολικά από 5 τόμους. Το ΄΄Ταξιδεύοντας: Ρουσία’’ είναι ένας από αυτούς όπου αφηγείται τις ημέρες του στη χώρα. Ειλικρινά, μπορεί οι συνθήκες πλέον να είναι τελείως διαφορετικές με εκείνες της εποχής που βρέθηκε ο ίδιος στη Ρωσία, ωστόσο εμένα με κάνει να θέλω να την επισκεφτώ κάθε φορά που το πιάνω στα χέρια μου και το διαβάζω.

Η θέση 7 Α

Δεν είναι ένα βιβλίο που μιλάει για προορισμούς, μέρη μακρινά, ταξίδια ονειρεμένα. Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για μια περιπέτεια που συμβαίνει το μεγαλύτερο μέρος της στην καμπίνα ενός αεροπλάνου. Συγκεκριμένα είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σχεδόν στον αέρα. Και μόνο αυτό για εμένα είναι αρκετό να με κάνει να θέλω να κλείσω θέση παράθυρο για το επόμενο δρομολόγιο. Θα καταφέρει ο ήρωας να σώσει την κόρη του; Θα μπορέσει να ξεπεράσει τη φοβία του με τα αεροπλάνα ή μήπως αυτή η πτήση θα του αποδείξει πόσο δίκιο είχε και τα φοβόταν; Όλα αυτά και πολλά άλλα σε περιμένουν στις σελίδες του συγκεκριμένου μυθιστορήματος. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, μπορώ να πω όμως ότι σίγουρα δεν θα θες να αφήσεις από τα χέρια σου το βιβλίο. 

*Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ιστανμπούλ

Μια αυτοβιογραφία του Ορχάν Παμούκ για τη ζωή του στην Κωνσταντινούπολη. Από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τη στιγμή που γράφει το βιβλίο μας μιλάει για την Πόλη, και μέσα από τη ζωή του μας ΄΄ξεναγεί΄΄σε εικόνες και την καθημερινή ζωή της εποχής εκείνης. Άμα έχεις επισκεφτεί έστω και μια φορά την Κωνσταντινούπολη, σε κάθε ανάγνωση σχεδόν θα μπορείς να μυρίσεις την Πόλη, όλες αυτές τις ιδιαίτερες μυρωδιές που έχει και την κάνουν μοναδική. Αν πάλι δεν έχεις επισκεφτεί, είναι μια ωραία εισαγωγή το συγκεκριμένο βιβλίο για να κάνεις και μια σύγκριση με το τότε και το τώρα της Πόλης.

*Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ωκεανίδα

Στη Χώρα των Κιμ

Βόρεια Κορέα. Μια χώρα μυστήριο. Ακούγονται και γράφονται τόσα. Που τελειώνει το ψέμα και που αρχίζει η αλήθεια; Ή μήπως υπάρχει μόνο αλήθεια και τίποτα παραπάνω; Η ζωή στην πιο αμφιλεγόμενη και ‘’κλειστή’’ πρωτεύουσα του κόσμου, την Πιονγκ Γιανγκ όπως μας την διηγείται η συγγραφέας η οποία βρέθηκε να ζει για 2 χρόνια εκεί με τον σύντροφο και το παιδί της. Εγώ πάντως έχω ως στόχο να βρεθώ στη Βόρεια Κορέα.

*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντύποις

Πλην

Ο κος Πλην, ο ήρωας του βιβλίου, ξεκινάει μια περιοδεία ανά τον κόσμο για να ξεφύγει από τον δικό του ‘’κόσμο’’. Μέσα από τις περιπλανήσεις τους στις σελίδες του βιβλίου, θα γνωρίσεις και εσύ μέσα από τη ματιά του συγγραφέα μερικά ωραία μέρη. Δεν πρόκειται για κάποιο ταξιδιωτικό μυθιστόρημα, ωστόσο, μέσα από τις συνεχείς μετακινήσεις του ήρωα σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους ένιωθα ότι ταξιδεύω κι εγώ έστω και νοητά. Αν λοιπόν σου αρέσει να διαβάζεις μυθιστορήματα που οι ιστορίες των ηρώων εκτυλίσσονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, τότε είναι το ιδανικό βιβλίο για εσένα. Γαλλία, Ινδία, Μαρόκο, Γερμανία, Μεξικό, Ιαπωνία, είναι μερικά από τα μέρη που θα βρεθεί ο ήρωας για να συναντήσει σε κάθε ένα από αυτά με έναν περίεργο τρόπο τη μοίρα του.  

*Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΔΩΜΑ

Οι Αόρατες  Πόλεις

 Τι να πρωτοπώ για τις Αόρατες Πόλεις του Ίταλο Καλβίνο. Πόλεις βγαλμένες από τη φαντασία του συγγραφέα ή και όχι. Οι Αόρατες Πόλεις με ακολουθούν κάθε φορά που ταξιδεύω και ψάχνω πάντα να τις βρω στις εικόνες των πόλεων που ανακαλύπτω. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να μην σου περιγράφει κάποιο υπαρκτό μέρος αλλά με έναν μαγικό τρόπο σου περιγράφει κάθε πόλη που κρύβει ο κάθε ένας μας μέσα του. Αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία μιας και διαβάζεται μονορούφι!

*Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

Turn Right at Machu Picchu

Αν έχεις βρεθεί ή έχεις σκοπό να βρεθείς σύντομα ή έστω έχεις όνειρο ζωής να επισκεφτείς το Machu Picchu, το πιο αντιπροσωπευτικό μνημείο του πολιτισμού των Ίνκας, τότε σίγορα αυτό είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις. Ο συγγραφέας, Mark Adams κάνει έρευνα σχετικά με την ανακάλυψη του Μάτσου Πίτσου από τον Hiram Bingham και ταυτόχρονα καταγράφει και το δικό του οδοιπορικό στα βουνά των Άνδεων γύρω από το Μάτσου Πίτσου αλλά και γύρω από άλλα αρχαία απομεινάρια της περιοχής. Εγώ ήδη γλυκοκοιτάζω εισιτήρια για το Περού.

*Μπορείς να το βρείς εδώ

Born To Run

Ναι, πρόκειται για ένα βιβλίο για δρομείς. Τι σχέση μπορεί να έχει ένα βιβλίο που μιλάει για τρέξιμο, μεγάλες αποστάσεις, υπεραθλητές με τα ταξίδια; Σε πρώτη ανάγνωση καμία. Στο συγκεκριμένο βιβλίο όμως, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου Christopher Mac Dougall, είχε όνειρο να δει από κοντά τη φυλή των υπεραθλητών Ινδιάνων Ταραουμάρα. Τα κατάφερε, έφτασε μέχρι τα βαθιά φαράγγια του Μεξικού, τους βρήκε, έζησε για λίγο μαζί τους και κατέγραψε την ιστορία τους. Κατέγραψε όμως και το ταξίδι του μέχρι να τους βρει. ΤΙ καλύτερο λοιπόν να διαβάζεις για ένα ταξίδι σε ανεξερεύνητα μέρη, να γνωρίζεις μια φυλή μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου αλλά ταυτόχρονα να σε παρακινεί να ασχοληθείς και με το ίδιο σου το σώμα;

*Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books

Ε.Φ.

Δες περισσότερες εικόνες από τα ταξίδια μου στο instagram


*Disclaimer: Το post δεν είναι sponsored/χορηγούμενο.  Το κείμενο βασίζεται αποκλειστικά σε προσωπική άποψη.


*Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση του κειμένου και του περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεσή μου. (ν.2121/1993)

post a comment