Top
  >  LIFESTYLE   >  Φωτογραφια και blogging

Όταν ταξιδεύεις πάντα θες να κρατήσεις τις στιγμές εκείνες και όλα όσα είδες αναλλοίωτα στον χρόνο. Είτε γιατί ήταν καλοκαίρι και αυτές οι στιγμές θα σε βοηθήσουν να ”βγάλεις” τον χειμώνα, είτε γιατί ήταν ένα ταξίδι που δεν ξέρεις πότε θα σου ξαναδοθεί η ευκαιρία να κάνεις πάλι, είτε γιατί αυτή είναι η δουλειά σου, (π.χ. πρέπει να γράψεις κάποιο άρθρο ή κάποιο post γι’ αυτό το ταξίδι), είτε γιατί αυτό είναι το χόμπι σου είτε για χίλιους ακόμα λόγους θες αυτή η στιγμή να μείνει για πάντα. Τι καλύτερο λοιπόν από μια φωτογραφία. Πόσο μάλιστα όταν ασχολείσαι με το blogging και η φωτογραφία είναι από το πιο σημαντικά εργαλεία σου.

Όλα αυτά τα χρόνια είχα πιστό ”συνεργάτη” τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό. Πάμε να δούμε τι δεν λείπει ποτέ από το backpack μου όσον αφορά τη φωτογραφία στα ταξίδια μου.

1.  Nikon D5000. Είναι η πρώτη Dslr που πήρα, τότε το μακρινό 2011 όταν και άρχισα τα πρώτα μου μαθήματα φωτογραφίας. Από τότε έχει έρθει μαζί μου σε κάθε ταξίδι, σε κάθε προορισμό, με οποιοδήποτε μέσο. Είμαι αρκετά ευχαριστημένη από τις αποδόσεις και το εύκολο μενού της συγκεκριμένης μηχανής. Σίγουρα όσο περνάει ο καιρός, και όσο περισσότερο φωτοτγραφίζεις, οι ανάγκες για σώμα φωτογραφικής αλλάζουν. Θες με πιο γρήγορο επεξεργαστή, θες να δοκιμάσεις full frame και να αφήσεις στο παρελθόν τις croped και πολλά άλλα τεχνικά. Μέσα από αυτήν έμαθα και βελτιώθηκαν οι φωτογραφίες μου. Αν και σε πολλά ταξίδια, λόγω του μεγέθους με έχει δυσκολέψει και έχω σκεφτεί αρκετές φορές ό,τι ήρθε ο καιρός να δοκιμάσω κάτι καινούριο, δεν το έχω πάρει ακόμα απόφαση μιας και το συγκεκριμένο φωτογραφικό σώμα με καλύπτει ακόμα στις περισσότερες ανάγκες μου.

2-3. Φακός Sigma 17-55, f 2.8 και τηλεφακός Nikkor 55-22, f 4-5.6. Η πιο πρόσφατη αναβάθμιση αναφορικά με τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό. Είχε έρθει εδώ και αρκετό καιρό η στιγμή να προχωρήσω σε κάποιο πιο ”φωτεινό” φακό με σταθερό διάφραγμα. Όταν αγόρασα το σώμα της μηχανής, μέσα το kit περιελάμβανε δυο φακούς. Έναν 18-55, f 3.5-5.6 και έναν τηλεφακό 55-200, f 4-5.6. Αρκετά καλοί φακοί για τα πρώτα μου βήματα. Με τις πολλές μετακινήσεις όμως και επειδή δεν είχα και τις κατάλληλες τσάντες για την μεταφορά των φακών και της μηχανής, ο βασικός μου φακός έσπασε έπειτα από πτώση. Έτσι προχώρησα στην αναβάθμιση με τον Sigma που προανέφερα. Αρκετά καλή ποιότητα εικόνας, πολύ καλό sharpness και τον συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάποιον που θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από τις δυνατότητες που του προσφέρει το οποιοδήποτε φωτογραφικό kit.

4. Polaroid. Την συγκεκριμένη μηχανή την είχα βρει σε μια υπαίθρια αγορά στο Βερολίνο, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και από τότε, μου κάνει παρέα σε κάποια από τα ταξίδια μου. Λειτουργεί κανονικά, και δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση σε ένα ταξίδι να βγάζεις polaroid φωτογραφίες. Αυτή η αναμονή μέχρι να εμφανιστεί πάνω στο φιλμ η στιγμή που απαθανάτισες είναι μοναδική. Έξτρα tip. Σκέψου να στέλνεις στους αγαπημένους σου αντί για καρποστάλ από τα μέρη που επισκέφτηκες, μοναδικές polaroid φωτογραφίες. κλείνει μάτι

5. Impossible FilmΜια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να αναβιώσει τις γνωστές σε όλους μας φωτογραφίες polaroid. Έτσι γεννήθηκε το impossible film. Σε έγχρωμο ή ασπρόμαυρο, έρχεται με την μπαταρία που περιέχει 8 καρέ. Λίγο ακριβό η αλήθεια αλλά το μοναδικό αποτέλεσμα στο τέλος πάντα σε αποζημιώνει. Έξτρα tip. Φτιάξε το δικό σου scrapbook άλμπουμ με τις polaroid φωτογραφίες σου. Για το δικό μου αγαπημένο scrapbook άλμπουμ δες εδώ

6. GoPro. Μικρή αλλά θαυματουργή. Δεν ξέρω τι έκανα τα προηγούμενα χρόνια χωρίς την GoPro. Την έχω συνέχεια μαζί μου, και καταγράφω τα πάντα. Εννοείται πως δεν αντικαθιστά την βασική μου κάμερα, μιας και η χρήση της είναι τελείως διαφορετική. Συνδυάζεται ιδανικά με τα παρακάτω αξεσουάρ και μελλοντικά θα ήθελα να δοκιμάσω και τα καινούρια μοντέλα.

7-10. GoProχωρίς έξτρα αξεσουάρ δεν γίνεται. Βάσεις για κράνη, για το αυτοκίνητο, μικρά gorilla τρίποδα ή floating βάσεις για να μην την χάνεις στη θάλασσα είναι μερικά από αυτά που έχω πάντα μαζί μου. Μην ξεχνάμε και την αδιάβροχη θηκη της για τις υποβρύχιες και όχι μόνο λήψεις. Μπορείς να βρείς μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ είτε στο amazon είτε σε κάποιο κατάστημα με είδη τεχνολογίας.

*Το post δεν είναι sponsored. Υπάρχουν affiliate links. 

*Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση του κειμένου και του περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεσή μου. (ν.2121/1993)

post a comment