Top
  >  LIFESTYLE   >  Η βαλίτσα άργησε μια μέρα

Έχεις μόλις επιστρέψει από ταξίδι. Η μελαγχολία της επιστροφής, αν δεν είναι ήδη εδώ, τότε σίγουρα σου χτυπάει την πόρτα. Δυνατά κιόλας. Φτάνεις στο Ελ. Βενιζέλος μετά από 2 ώρες καθυστέρηση λόγω ομίχλης. Σκέφτεσαι το αυριανό πρωινό στη δουλειά και λίγο σφίγγεται η καρδούλα σου. Με όλα αυτά να τριγυρνάνε στο μυαλό σου, φτάνεις στον ιμάντα αποσκευών να περιμένεις στωικά την αποσκευή σου. Η ευτυχισμένη σκέψη της ημέρας. Δεν χρειάζεται να περιμένεις πολύ γιατί η αποσκευή σου είναι με ταμπελάκι ‘’priority’’.

Και τώρα κάμερα σε εμένα. Που αφού έχω περάσει όλα τα παραπάνω στάδια είμαι ακόμα μπροστά στον ιμάντα των αποσκευών. Οι βαλίτσες περνούν, οι άνθρωποι τις παίρνουν και φεύγουν. Καμία τους δεν είναι δικιά μου. Και αφού οι αποσκευές τελείωσαν και ο ιμάντας σταμάτησε, πέθανε και η τελευταία μου ελπίδα. Η ελπίδα που είχα να βγει έστω και τελευταία η βαλίτσα μου με την ένδειξη priority. Ο Γολγοθάς της αναζήτησης είχε μόλις αρχίσει. Και αφού έπαθα και έμαθα, παρακάτω θα βρεις όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις σε περίπτωση που σου τύχει κάτι τέτοιο.

PLAN A

Πρώτα απ’ όλα, πολύ σημαντικό είναι να έχουμε το απόκομμα από το check-in της αποσκευής. Και όταν λέω να το έχουμε εννοώ ότι μέχρι να παραλάβουμε την βαλίτσα από τον ιμάντα και να σιγουρευτούμε ότι όλα είναι καλά ΔΕΝ το χάνουμε. Αν η βαλίτσα ή οι βαλίτσες μας δεν βγουν στον ιμάντα αποσκευών τότε:

Με το απόκομμα από το check in της βαλίτσας πάμε στο τμήμα lost and found της αεροπορικής εταιρείας. Συνήθως αυτά τα τμήματα βρίσκονται κοντά στους ιμάντες παραλαβής αποσκευών.
Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε την ειδική φόρμα με τα προσωπικά μας στοιχεία, (τηλέφωνο, δ/νση διαμονής κτλ) και το πιο σημαντικό, την περιγραφή της βαλίτσας.

Φυσικά δεν ξεχνάμε να κάνουμε και μια ερώτηση μήπως δικαιούμαστε κάποιο kit ή χρηματικό ποσό για είδη πρώτης ανάγκης, (συνήθως ο προορισμός που χάθηκε η βαλίτσα πρέπει να είναι διαφορετικός από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μας. Πχ αν μένουμε στην Αθήνα και φτάνοντας στο Ελ. Βενιζέλος δεν φτάσει η αποσκευή σου, ίσως να μην δικαιούσαι κάτι από τα παραπάνω).

Τέλος, καλό είναι να ρωτήσουμε αν έχει εντοπιστεί ήδη κάπου η αποσκευή ή όταν εντοπιστεί και φτάσει στο αεροδρόμιο ποια είναι η διαδικασία. Αρκετά αεροδρόμια-αεροπορικές αναλαμβάνουν να την μεταφέρουν στη διεύθυνση που θα δηλωθεί από τον επιβάτη.

Έπειτα από αυτή τη mini ταλαιπωρία, λογικά σε μια με δύο ημέρες η βαλίτσα σου θα έχει επιστρέψει.

Αν δεν πάνε όμως όλα καλά και η τύχη συνεχίζει να σου χαμογελά, (ειρωνικά πάντα), και η βαλίτσα σου δεν δώσει σημεία ζωής στο εύλογο χρονικό διάστημα τότε ήρθε ο καιρός για το plan B.

PLAN B

Θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με το customer service της αεροπορικής εταιρείας για να ενημερωθεί σχετικά με το αν δικαιούσαι αποζημίωση. Έχε υπ’ όψη ότι οι διαδικασίες και οι κανονισμοί είναι συγκεκριμένοι και σκοπό έχουν την προστασία και των δύο πλευρών, (τόσο του επιβάτη όσο και της αεροπορικής). Η διαδικασία περιλαμβάνει πάλι συμπλήρωση κάποιας φόρμας με στοιχεία, πιο λεπτομερή αυτή τη φορά. Πιο λεπτομερή κυρίως όσον αφορά το περιεχόμενο της βαλίτσας και φυσικά οτιδήποτε άλλο ζητηθεί.

EXTRA TIPS

Φροντίζουμε πάντα στην βαλίτσα μας να υπάρχει κάποιο tag με τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας μας. Καλό θα ήταν επίσης να επιλέγουμε η αποσκευή μας να μην είναι σε μαύρο για παράδειγμα  χρώμα μιας και στατιστικά οι περισσότερες βαλίτσες είναι μαύρες ή μπλε. Και τελευταίο αλλά πιο σημαντικό απ’ όλα, ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν βάζουμε αντικείμενα αξίας στην βαλίτσα-αποσκευή που παραδίδουμε κατά το check-in μας.

Ε.Φ.

*Disclaimer: Το post δεν είναι sponsored/χορηγούμενο. Κάποια από τα προϊόντα μου δόθηκαν ευγενικά στα πλαίσια προώθησης από τις εταιρείες. Όλο το παραπάνω αποτελεί review το οποίο έχει βασιστεί αποκλειστικά σε προσωπική άποψη και εμπειρία.

*Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση του κειμένου και του περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεσή μου. (ν.2121/1993)

post a comment