Top
  >  LIFESTYLE   >  HOTEL LIFE   >  Check in: ΔΗΩ Guesthouses

Το είχα πάρει απόφαση. Μετά την καραντίνα ήθελα να ταξιδέψω. Όχι απαραίτητα μακριά. Ήθελα όμως να ικανοποιήσω την ανάγκη μου για εξερεύνηση. Βρέθηκα λοιπόν στο ΔΗΩ Guesthouses, όπου πέρασα 3 υπέροχες ημέρες. Και ναι, ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω. Το γιατί; Στα εξηγώ όλα αμέσως.

Το ΔΗΩ Guesthouses βρίσκεται στην Νότια Κυνουρία. Μόλις 4 χιλιόμετρα από τον Τυρό. Μπορείς να πας πολύ εύκολα και γρήγορα από την Αθήνα. Αρκεί να ακολουθήσεις την επαρχιακή οδό Άστρους – Λεωνιδίου. Είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από 5 αυτόνομες  βίλες. Η χωρητικότητά τους ποικίλει καθώς 2 έως 3 υπνοδωμάτια. Εκτείνονται όλες σε 2 επίπεδα και φυσικά διαθέτουν κλιματισμό και τζάκι που τις κάνει ιδανικές για όλες τις εποχές του χρόνου. Το κατάλυμα είναι αμφιθεατρικά χτισμένο στις παρυφές του Πάρνωνα. Αυτό δίνει το πλεονέκτημα σε κάθε ένα από τα σπίτια, να έχει μοναδική θέα στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα στο Μυρτώο Πέλαγος. Δεν είναι όμως το μόνο πλεονέκτημα. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πλήρης ιδιωτικότητα. Επιπλέον, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν αυτόν τον καιρό, η προτεραιότητα των ιδιοκτητών είναι να νιώσει απολύτως ασφαλής ο επισκέπτης. Έτσι, για παράδειγμα, όταν φτάνει ο επισκέπτης, μπορεί να παραλάβει και τα κλειδιά για το ‘’σπίτι’’ του ανέπαφα μιας και σε κάθε είσοδο, υπάρχει ειδικός χώρος φύλαξης με προσωπικό κωδικό. Βέβαια, όλες οι οδηγίες θα έχουν καταφθάσει γραπτώς πριν την άφιξη και φυσικά, καθ’ όλη την παραμονή, μπορεί να υπάρξει γραπτή επικοινωνία μέσω εφαρμογής κινητού για οτιδήποτε χρειαστεί ο επισκέπτης. 

Ένα μεγάλο συν είναι και η περιοχή στην οποία βρίσκεται. Στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου, στην πιο όμορφη διαδρομή, μπορείς να συνδυάσεις και το βουνό και τη θάλασσα. Αν είσαι λάτρης της φύσης, τότε μπορείς να απολαύσεις δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, ποδηλασία, ορεινούς περιπάτους ή οργανωμένες εξορμήσεις για να γνωρίσεις την περιοχή. Αν πάλι ψάχνεις ένα μέρος για πλήρη ξεκούραση και χαλάρωση, τότε πάλι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος μιας και όπως είπαμε κάθε σπίτι σου παρέχει όλες τις ανέσεις, και μπορείς να επιλέξεις άμα θέλεις να καθίσεις όλη μέρα στο μπαλκόνι ή τον κήπο με το βιβλίο σου και θέα τη θάλασσα. Αν πάλι είναι καλοκαίρι και ζεσταθείς, μπορείς να πας μέχρι την κοινόχρηστη πισίνα, να κάνεις τη βουτιά σου. 

Προσωπικά, το Σαββατοκύριακο που πέρασα στο ΔΗΩ Guesthouses ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν μετά την περίεργη και δύσκολη τολμώ να πω περίοδο της καραντίνας. Χαλάρωσα σε έναν απίθανο χώρο. Οι οικοδεσπότες με τη φιλοξενία τους και τη διάθεσή τους να μοιραστούν πληροφορίες για να γνωρίσω κι εγώ την περιοχή με έκαναν να νιώθω αμέσως οικεία και ασφαλής. Και φυσικά, γνώρισα καινούρια υπέροχα μέρη και ένα υπέροχο κομμάτι της Πελοποννήσου. Ανυπομονώ λοιπόν να ξαναβρεθώ στο ΔΗΩ guesthouses, να ξανανιώσω ότι βρίσκομαι στο ‘’σπίτι’’ μακριά από το σπίτι.

-Για περισσότερες πληροφορίες μοπρείς να επικοινωνήσεις απευθείας με το ξενοδοχείο.

Site www.dioguesthouses.com


*Disclaimer: Στο ΔΗΩ Guesthouses ήμουν φιλοξενούμενη στα πλαίσια συνεργασίας του Travelvibe με τα Bike Friendly Hotels. Το κείμενο βασίζεται αποκλειστικά σε προσωπική άποψη και εμπειρία. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα γι’ αυτή την εμπειρία μου και εδώ. 

*Ευχαριστώ το Travel 2 Peloponnese για την ευγενική παραχώρηση των ποδηλάτων

post a comment