Top
  >  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ   >  ΕΥΡΩΠΗ   >  Tο Λονδινο σε δεκα

Όπως έχεις διαβάσει και όπως έχεις σίγουρα καταλάβει αν με ακολουθείς στα social media, το Λονδίνο είναι μια πόλη ου αγαπώ. Αγαπώ και κάπως τα φέρνει η τύχη και βρίσκομαι εκεί σχεδόν κάθε χρόνο. Έτσι λοιπόν, στην τελευταία μου επίσκεψη, συγκέντρωσα 10 πράγματα που πρέπει να δεις άπαξ και βρεθείς κι εσύ σε αυτή την πόλη. Θέλω ιδιαίτερη προσοχή καθώς μιλάει η εμπειρία.

1.Βόλτα στο Notting Hill Σάββατο. Ναι, καλό θα ήταν να προγραμματίσεις την επίσκεψη σου έτσι ώστε να βρίσκεσαι στην πόλη Σάββατο πρωί. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να περιηγηθείς σε μια από τις ωραιότερες – κατά την ταπεινή μου γνώμη- και γνωστότερες υπαίθριες αγορές του κόσμου. Άλλωστε, γιατί να μην ζήσεις κι εσύ το δικό σου ‘’Μια βραδιά στο Notting Hill’’;

notting hill

2.Επίσκεψη στην Tate Modern. Βρίσκεσαι σε μια πόλη που σου προσφέρει απλόχερα πληθώρα μουσείων και galleries.  Τα περισσότερα δε, είναι με ελεύθερη είσοδο. Αξίζει λοιπόν να αφιερώσεις μια μέρα μόνο για την τέχνη. Αν επισκεφτείς το μουσείο την Tate Modern, (ο κοντινότερος σταθμός μετρό είναι ο Southwark), θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά έργα μεταξύ άλλων των Andy Warhol και Mark Rothko. Επίσης, θα έχεις την ευκαιρία να δεις και το νέο κτίριο το οποίο άνοιξε της πύλες του φέτος το καλοκαίρι. Μην παραλείψεις να ανέβεις στον 6ο όροφο για να θαυμάσεις την πόλη από ψηλά.

Tate Modern

3.Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Ναι, ξέρω, πάλι μουσείο. Αυτή τη φορά όμως πρέπει να βρεθείς εκεί, έστω για να δεις μακριά από τον τόπο τους τα Ελγίνεια Μάρμαρα.

4.Camden town. Η περιοχή που έχει μείνει πιστή στην κουλτούρα της. Ποια κουλτούρα; Μα την πανκ φυσικά!

5.Πικ νικ στο Hyde park. Το μεγαλύτερο πάρκο του Λονδίνου. Το καλοκαίρι, στην Serpentine Gallery θα θαυμάσεις αρχιτεκτονική, (κάθε χρόνο, διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο  αναλαμβάνει τον σχεδιασμό του serpentine pavilion), το χειμώνα δεν θα ξεκολλάς από τη χριστουγεννιάτικη Winter Wonderland, τις Κυριακές στο Hyde Park Corner μπορείς να ακούσεις τον οποιονδήποτε να βγάζει ‘’λόγο’’ ή ακόμα κι εσύ μπορείς να ανοίξεις δημόσια συζήτηση για κάποιο θέμα, ή απλά μπορείς να πας να τρέξεις, να περπατήσεις ή να κάνεις πικ νικ. Όπως κατάλαβες το Hyde Park είναι εκεί και σε περιμένει.

6.Βόλτα και φαγητό στην China Town. Κάθε μεγαλούπολη τούτου του ντουνιά που σέβεται τον εαυτό της έχει και μια China town. Ναι, μια πόλη μέσα στην πόλη. Μικρά κινέζικα μαγαζάκια με προϊόντα από την Κίνα μέχρι αυθεντικό κινέζικο φαγητό. Προσωπικό αγαπημένο; Το εστιατόριο ‘’Four Seasons’’.

7.Oxford Street και Regent Street. Γιατί τι είναι το Λονδίνο χωρίς τη βόλτα στα μαγαζιά; Και τι καλύτερο από περπάτημα και ατελείωτο window shopping στους πιο διάσημους Λονδρέζικους δρόμους;

8.Southbank τις Κυριακές. Γιατί σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι οι Κυριακές είναι για βόλτες. Περπάτημα λοιπόν κατά μήκος του ποταμού Τάμεση μέχρι να συναντήσεις την υπαίθρια αγορά βιβλίου που στήνεται κάθε Κυριακή στην περιοχή.

Southbank book market

9.Primrose Hill. Πάρκο πάλι. Αυτή τη φορά στο βόρειο Λονδίνο για να απολαύσεις πανοραμική θέα της πόλης από ψηλά.

10.Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, (Natural History Museum). Είτε έχεις δει τις ταινίες ‘’Μια νύχτα στο μουσείο’’ είτε όχι πρέπει να πας. Στην είσοδο σε υποδέχεται ένας δεινόσαυρος σε φυσικό μέγεθος, απολιθώματα από διάφορα είδη τριγύρω, διαδραστικές δραστηριότητες, μέχρι και δωμάτιο προσομοίωσης σεισμού. Αν θες να το δεις πραγματικά το μουσείο σίγουρα χρειάζεσαι αρκετές ώρες. Tip: Μην επιλέξεις, αν γίνεται, να πας Σαββατοκύριακο γιατί θα συναντήσεις μεγάλη ουρά στην είσοδο.

Τι ακόμα δεν πρέπει να χάσεις:

Σίγουρα αυτά που πρέπει να δεις και να κάνεις στο Λονδίνο είναι πολλά περισσότερα. Ενδεικτικά σου λέω ότι άφησα εκτός λίστας το γνωστό London Eye, το Buckingham palace, το Big Ben, την Tower Bridge, την Covent Garden, brunch στο ‘’The Breakfast Club’’, τα τέλεια κούκις από το Ben’s cookies, ο σταθμός King’s Cross και η πλατφόρμα 9 και 3/4, και τόσα άλλα που αν δεν σταματήσω εδώ η λίστα πιστεύω δεν θα τελειώσει ποτέ. Δεν έχεις λοιπόν παρά να κλείσεις εισιτήρια, (τώρα με τις low cost εταιρίες όπως η Ryanair, μπορείς να βρεις πτήσεις σε πολύ προσιτές τιμές), και να ανακαλύψεις το Λονδίνο μόνος/μόνη σου.

*Δες ό,τι αγαπώ στο Λονδίνο εδώ

*περισσότερα εικόνες από τα ταξίδια μου εδώ.

*Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση του κειμένου και του περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεσή μου.

post a comment